Downloads Borang BR1M 2.0 | Kemaskini Permohonan BR1M 1.0

Rezeki jangan ditolak, duit yang diberi jangan DIPERTIKAIKAN (opss terBOLD dan terCAPS LOCK pulak) mai share sama-sama KFC MCD pun ok :P 
-------------------------------------------------------------------------------
Syarat-syarat
1. Isi rumah yang layak (RM 500)

a) Warganegara Malaysia.
b) Lelaki atau Perempuan yang menjadi ketua kepada ahli yang tinggal serumah dengan jumlah pendapatan isi rumah RM 3,000 dan kebawah samada berkahwin, Ibu atau Bapa tunggal yang mempunyai tanggungan berumur 20 tahun ke bawah dan Bujang yang mempunyai tanggungan berumur 20 tahun ke bawah (tinggal dalam satu rumah yang sama)
c) Warga Emas sebatang kara (berumur 60 tahun dan ke atas, lahir pada 1953 dan ke bawah dengan jumlah pendapatan bulanan RM 3,000 dan ke bawah.
2. Individu yang layak (RM 250)
a) Warganegara Malaysia
b) Bujang termasuk Janda/Duda/Balu yang tiada tanggungan, berumur 21 tahun dan ke atas, lahir pada tahun 1992 dan ke bawah dengan jumlah pendapatan kasar bulanan kurang RM 2,000 dan ke bawah.
3. Tidak termasuk pelajar yang mendapat Baucar Buku 1 Malaysia.

-----------------------------------------------------------------------------
Downloads borang BR1M boleh pergi ke Laman Web dibawah
Muat Turun Borang BR1M
Disertakan dengan Panduan cara-cara mengisi borang BR1M dalam format Adobe Reader
Untuk mengisi borang BR1M atas talian ataupun secara online boleh pergi ke Laman Web dibawah
Borang BR1M atas talian / secara online
Panduan mengisi borang BR1M atas talian / secara online
Untuk mengemaskini semula Permohonan BR1M 1.0 boleh pergi ke Laman Web dibawah
Kemaskini Permohonan BR1M 1.0
*Untuk yang pernah memohon BR1M 1.0 dahulu anda tidak perlu mendaftar semula melainkan ingin menukar alamat surat menyurat, no ic, atau sebagainya dengan hanya memilih Kemaskini Permohonan BR1M 1.0 sahaja.
-------------------------------------------------------------------------------
Isi baik-baik ikut step by step, perlahan-perlahan jangan gopoh-gopoh, gelojoh-gelojoh kang silap kang habis tak dapat sudah.. hik3. Moga entry ini dapat membantu korang semua :)
p/s : Alhamdulillah.. bersyukur duduk di negara yang aman, damai, nak solat berjemaah nak menghadiri kelas-kelas agama pun tak pernah dihalang dah tu dapat pulak duit bantuan hasil dari duit-duit rakyat yang lain cukai, gomen tax.. etc, rezeki share sama-sama ye dak? kalau tak ada benda-benda tu semua belum tentu korang nak menderma :P

50 comments:

Aety Hassan said...

alaaaa... kiter bujang gak tapi xdapat rasa arr BR1M tu... huhuhuhhhh ~_^

azizah :) said...

dah try banyak kali masukk tapi takleh.. mybe ramai kot yg on9...huhuhu nanti cuba lagi... tapi dulu jijah dah dapat bila nak kemas kini yang lama dia kata takde nama.. ahh apply la lagi..hehehe

azizah :) said...
This comment has been removed by the author.
♥ Nana BamBam ♥ said...

Nana bujang...tapi ade tanggung mak..sebab die x keje dan dah tua..rase layak tak? huhu

cik mun said...

mun xbole..sbb masih blaja..hoho

Nurulee said...

Ala ala. Ee study lg. Hahaha =D

shiyda said...

haa , baru teringat nk isi borang ni . tp tak tau layak ke tak . wuwuwu

NIA SI DRUMSTICK said...

semalam kite dah isi aida..kemain semangat kan..hahaha

Nadia Elena said...

alamak! nak mohon tapi tak layak.. =P

wachak said...

Makcik jadi org kaya baru ar sekejap lepas ni ... ha33

Sop said...

x layak.. huhuhu

Nurul Husna Mohd Hassan said...

akak dah apply dah :)

miz ruha said...

layak2.. :)
semalam dah try isi.. tapi xbleh...
nanti nak try smula.. ^_^

Lady said...

xlayak , student , umur bawah 21 pulak :) tolong tgk jela :)

-meeSUPERGIRL- said...

yeah mee 1992 .. kire layak lah kan . hehe

MawardiYunus said...

good info cik froggie

Ayie Abas said...

terbaik aida....ayie nk cuba...insya Allah

pertama dulu x dpt...moga kali kedua ni ada rezeki... ^__^

boni kacak said...

yeah..da selesai memohon dah..

Pykaa Pdott said...

nasib la taon dpan 21 . so lepas la nak dapt kot . hehe

aswadz said...

aiseh, aku x layak dah. kalo masa bujang dlu bole la kalo nak apply.

leakedknowledge said...

penggangur kira layak tak utk mnerima?? atau student yg drop lps tu nk smbung blaja blk, layak jugak ker?

tirahzairi said...

bleh beli kete x? hihi

amranaiman said...

rezeki jgn ditolak :)

Aida Omar said...

@Aety Hassan awat pulak tak dapatnya tu? bujang dah menepati syarat dah tu.. :)

Aida Omar said...

@azizah :) tak pe jijah try lagi nanti sampai boleh.. hehe. oh kemaskini tu memang tak dapat2 pun aida pun tak pasti awat.

Aida Omar said...

@♥ Nana BamBam ♥ eh layak rasanya nana.. apply lah asalkan atas melepasi umur yang ditetapkan :)

Aida Omar said...

@cik mun kalau belajar ada dapat baucar buku memang tak lepas lah eh cik mun. hehe..

Aida Omar said...

@Nurulee ala..ala..ala.. hehehe.. tak pe lepas stdy BR1M 3.0 pulak :P

Aida Omar said...

@shiyda isi2 boleh baca syarat2nya dulu :)

Aida Omar said...

@NIA SI DRUMSTICK wah! semalam lagi eh.. bagus2 cepat isi cepat dapat ape. :P keh3

Aida Omar said...

@Nadia Elena student kah? hehe.. tak pe next BR1M pulak :P

Aida Omar said...

@wachak kah3.. org kaya baru sekejap tu tak tahan. ceh! :P

Aida Omar said...

@Sop RM500 pun tetap tak layak ke abg sop?

Aida Omar said...

@Nurul Husna Mohd Hassan bagus kak husna.. sebelum terlupa nanti kan. hehe..

Aida Omar said...

@miz ruha kenapa sistem dia down sekejap kot, ramai yg dok isi. hehe.. tak pe try lagi nanti :)

Aida Omar said...

@Lady haha.. tak pe student pun dapat banyak jugak bantuan kan.. next BR1M pulak :P

Aida Omar said...

@-meeSUPERGIRL- wah! layak sangat mee lekas2 isi.. hehe

Aida Omar said...

@MawardiYunus terimas mawardi.. tak mahu isi sama ke? :P

Aida Omar said...

@Ayie Abas Aida doakan ayie dapat atas iziNYA.. fuh!!! hehehe.. terbaik ayie juga :)

Aida Omar said...

@boni kacak good boni good :) moga dapat nanti..

Aida Omar said...

@Pykaa Pdott eh dia 21 tahun ke atas lah pykaa.. kira 20 tahun tak dapat lah. hehe.

Aida Omar said...

@aswadz apply lah yang rm500 tu aswadz.. hehe.

Aida Omar said...

@leakedknowledge penganggur pun layak dapat RM250.. pun layak rasanya kira dia tak stdy lah lagi.. lepas dapat tu lain citer. haha..

Aida Omar said...

@tirahzairi erkk.. kereta sorong lepas lah kot tirah. haha

Aida Omar said...

@amranaiman yeap!! rezeki jangan ditolak :)

ayut said...

nk kemaskini...jom kite mohon... :) mekaseh aida..dh tak payah ssh nk mencarik dah..

cempaka berbunga said...

eh,sis cempaka pon bole apply jugak ler kn...hee

Aida Omar said...

@ayut jom sesama kita mohon :) sama2 ayut.. Alhamdulillah memudahkan ayut dan yg lain2 :)

Aida Omar said...

@cempaka berbunga boleh2.. sis tak ada halangan mai kita sama2 apply :)

Dorina said...

Dorian l said.....
Saya Ada 5 orang anak Dan Ada seorang adik Dan kedua orang tua yg terpaksa ditanggung... saya sudah cuba memohon br1m tetapi gagal....saya merayu sangat kat pm bagilah saya peluang sebab Anak anak saya masih bersekolah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar