DOMAIN .COM

Korang ingat tak yang aida pernah menyertai satu Give Away, Give Away tu pulak menawarkan
domain pada blogger yang bertuah. 
Kat bawah nie Banner Give Away tu. 


Nak baca entry aida tentang Give Away tu ada disini 

tak terfikir pulak akan terpilih, yela kan blogger yang menyertainya tu pun mungkin lagi hebat dari aida. Sampai lah malam 28 Jun 2012 dimana Kazen penganjur Give Away nie mengumumkan pemenangnya, Alhamdulillah syukur nikmat sudah rezeki badan, Kazen memilih blog aida sebagai pemenang bertuahnya. 

Nak tahu bagaimana cara Kazen memilih pemenang ada disini

 Setelah meminta pendapat Kazen sendiri, serta Apit, dan Cha
aida pun setuju nak tukar domain blog nie dari diarisifroggie.blogspot.com kepada www.diarisifroggie.com, secara rasminya pada 2 Julai 2012. Setakat nie ada dua blogger yang dah perasan tentang perubahan nie iaitu Abg Sop,dan Shida 
(perasan aja depa haih).

Korang jangan tanya macam mana aida setting apa semua.. tobat tak tahu, semua tu Kazen yang tolong A-Z, Kalau korang nak tahu macam mana beliau buat boleh tanya sendiri dengan beliau. Thankz banyak-banyak Kazen :) rasa-rasanya Kazen guna khidmat Net.KL dalam proses membeli domain nie. 

Apa itu Domain?


Apa itu Domain : Alamat laman web anda (www.namablog.com)
Kelebihan : Dapat tukar url blogspot kepada .com (Umpama rumah dah ada cukai pintu)
Entry : Entry lama atau baru tak akan lesap sama sekali
Template : Pun sama tak berubah sikit pun
Follower : Still ada dengan jumlah yang sama
Url : Follower still boleh masuk melalui url blogspot

Apa yang berubah setelah bertukar Domain?

Alexa : Jumlah Alexa menunjukkan No Data (macam baru daftar)
Iklan : Kalau Nuffnang kita kena update url baru dekat website dia
Shout : Harus akan hilang kalau guna link blogspot so tukar link tu pada link .com
Bloglist : Ini terjadi diblog aida, lesap semua bloglist (nasib ada ingat sikit2) yang tak ada tu mohon inform aida eh? :P

 pssttt!! Boni kacak dan Nurlyla pun baru tukar domain.com 
p/s : Nak beli hosting pulak mungkin pada tahun 3000 time tu kalau panjang umur, mesti umur dah dekat 1011.. :P (moyang tengah update blog mohon jangan ganggu) 






40 comments:

Riswin Zahari said...

Tahniah adida =D

Mcm seronok je dpt tukar domain.hehe!

Riswin Zahari said...

*aida.sory typo.huhu

PariPariPutih said...

TAHNIAH AIDA... SEMOGA BERTAMBAH2 LE DAPAT GIVE AWAY K ^^

Boni JLL3 said...

heheheh.. tahniah awak!!! hehehehe.. da ada domain sendiri.. pasti jadi lebih semangat nak berblog pasni..hehehe..

tu la.. memang bloglist lesap semuanya.. jenuh cari balik list2 sebelum ni.. hadoi..

awak adik saya sehari..heh heh :P

azizah :) said...

tahniah aida! wuaaa jeles! aida pakai domain..hehe tak aci tak aci! lalala :p

Hafizzi Aziz said...

tahniah2. hihi.

LoveBug said...

bila nak sponsor kite pulak? :p

O CIKTEDDY said...

wah..da maju dah sekarang.dah ada domain ni mesti lagi semangat kan? tahniah kak ^^

fyna said...

Tahniah dear~

KorN said...

tahniah kak aida.. err.. hosting tu ape plak...

Hartina Arssid said...

Aida tolong bagi email address, contact number dengan kadar segera. Sis nak invite Aida untuk datang event sis next Saturday (14 Julai 2012) jam 10 pagi. Urgent nih thanks.

afzalsukasuki said...

wah tahniah2.sekarang dot com suda.header pon dah baru.ai teruja plak afzal rasa nak tukar :P

leakedknowledge said...

perasan juga sudah berdomain dot com ni tp buat2 xtahu huuhu. apa2pon tahniah aida :) senyum jelezz

cik mun said...

wah..tahniah ye..

Aida Omar said...

@Riswin Zahari hehe.. typo pulak eh.. seronok kot Riswin.. Ada dah identiti sendiri :)

Aida Omar said...

@PariPariPutih nak diari proton kaler hijau tu jugak :P hehe

Aida Omar said...

@Boni JLL3 thankz boni.. InsyaAllah semakin semangat hendaknya.. hik3.. boni pun kena eh? tula.. nie pun ada jugak la yg tak ingat dah. hehe.. yup aida adik boni sehari.. lahir lambat sehari :P

Aida Omar said...

@azizah :) aci la..aci la.. hehe.. ala nie menang GA je nie jijah kalau x mahu gak tak de domain. hehe

Aida Omar said...

@Hafizzi Aziz thankz to apit jugak bagi nasihat :)

Aida Omar said...

@LoveBug ahakz.. mek pun nak eh? ok esok kita discuss :P

Aida Omar said...

@O CIKTEDDY tak dela maju sangat cik teddy.. hehe.. cuma bernasib baik menang domain. thankz cik teddy.. hik3

Aida Omar said...

@fyna thankz fyna ^^

Aida Omar said...

@KorN trimas korn.. hosting tu? erk..erk.. kak pun kurang tahu jugak. hehe

Aida Omar said...

@Hartina Arssid ha event ape tu sis.. ok2.. nanti aida bagi. :) tq sis

Aida Omar said...

@afzalsukasuki afzal tukar meh tukar.. hehe.. header tu lama dah kot afzal. afzal je jarang datang sini. :P

Aida Omar said...

@leakedknowledge heee.. tq mr. copy paste.. alo..jeles pulak dia eh :P

Aida Omar said...

@cik mun tq cik mun :)

Azhafizah Md Nor said...

Tahniah kak..selamat berdot com dan semangat baru..maceh kak,still ade link blog fiza dalam bloglist akak.

caliph shuriken said...

congratz ^^

x pasan plak dh btukar ke dot com, huh...

Kazen said...

thanks jgak kpda aida yg dah jd mmber baik dunia blog. Anything bout blog we can share :)

shida'R said...

tahniah syg heheee ^_^

nk tukar juga tp tgh memikiorrr....nih =='

eintan nurfuzie said...

cik en pun tukar ritu semua yg aida kata betul..tp bloglist xde pulak hilang

lama cik en x terjah blog kawan2 cik en ni..nak tau sebab pe.. kena tengok entry ini
http://www.nurfuzie.com/2012/07/kovensyen-kecemerlangan-diri-dvs-2012.html

Aida Omar said...

@Azhafizah Md Nor terima kasih sear fiza, hope macam tu lah jugak.. Fiza akak ingat punya. hehe

Aida Omar said...

@caliph shuriken terima kasih caliph.. :) Alhamdulillah rezeki murah agaknya..

Aida Omar said...

@Kazen welcome kazen.. kazen banyak kot tolong aida.. :) terima kasih lagi sekali.. bereh kita share sama2 nanti.

Aida Omar said...

@shida'R terima kasih shida sayam.. pikir2 meh ajak jijah sekali. hehe

Aida Omar said...

@eintan nurfuzie kan? aida punya siap bloglist hilang.. kosong terus, nasib ingat sikit2.. aida terjah entry cik ein. :)

Anonymous said...

[url=http://paydayloansusa1h.com/#17886]payday loans[/url] - payday loans , http://paydayloansusa1h.com/#1004 payday loans

Anonymous said...

Small companies are increasingly searching for an alternative sort of finance as banks tend to be more frequently turning down applications for small enterprise loans storkonlineloansz.co.uk of course, in case you do not have any money with your account, they're able to't force the lending company to
pay them.

Anonymous said...

Look online to find car loans for those with
no credit for all those situations and circumstances and you also are certain to run into a number of lenders
who're willing and able to lend you the funds you may need HTTP://Instantpaydayloans4realuk.Co.uk/ the sole method to find the best lender that can meet your requirements would be to have the essential requirements ready, and after that sign up for several lenders.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar