5 KARTUN PALING DISUKAI


Kebanyakkan kartun-kartun yang tersenarai nie semuanya Aida dah tengok, dan suka tengok sampai sekarang.. tak malu kan besar gajah dah tapi still tengok kartun. Hehe.. tapi sekarang lebih suka tengok kartun BOBOBOY dan UPIN & IPIN :p


depa dua sangat cute ok..


1. TOM AND JERRY

Tom and Jerry adalah sebuah serial animasi Amerika Serikat hasil produksi MGM yang menceritakan tentang sepasang kucing (Tom) dan tikus (Jerry) yang selalu bertengkar. 

2. SCOOBY DOO


Scooby-Doo ini telah dicipta oleh Joe Ruby, Ken Spears (cerita) dan Iwao Takamoto (perancang karakter) untuk Hanna-Barbera Productions. Kelima-lima watak ini dikenali sebagai "Mystery Inc." mereka mengelilingi dunia menggunakan sebuah van yang dinamakan "Mystery Machine", dan menyelesaikan berbagai misteri yang berhubungan dengan hantu dan kekuatan ghaib. 

3. DORAEMON


Doraemon adalah judul sebuah komik popular yang dikarang Fujiko F. Fujio sejak tahun 1970 berkisah tentang kehidupan seorang anak yang sangat pemalas dikelas 5 SD iaitu Nobi Nobita dan didatangi oleh sebuah robot kucing bernama Doraemon dari abad ke-22. Doraemon dikirim untuk menolong Nobita dengan dibantu poket ajaibnya. 

4. CRAYON SHIN CHAN


Crayon Shin Chan ini juga dari komik yang ditulis oleh Yoshito Usui. Watak utamanya adalah seorang budak yang berusia 5 tahun yang sangat nakal, telatahnya kadang-kadang membuatkan orang disekelilingnya pening terutama mak dan ayahnya. 

5. SPONGEBOB SQUAREPANTS


SpongeBob SquarePants watak utamanya seekor spons yang tinggal dalam sebuah rumah nanas di dalam laut  kota Bikini Bottom. Tetangga SpongeBob iaitu si sotong kurita Squidwards dan teman akrabnya, Patrick Star iaitu seekor tapak sulaiman, tinggal di bawah sebuah batu. Rumah Squidward terletak di antara rumah Spongebob dan rumah Patrick, dan inilah yang meresahkan Squidward.

P/S : Korang pulak suka kartun apa?




75 comments:

Haruno Hana 하나 said...

semua Hana suka!!! kecuali Spongebob.. tapi Hana lagi suka layan anime.. hehe :D

ChaCha said...

suka kartun walt disney dulu2.. hehehe...

yusuflaili(Goku) said...

salam;
aku memang suka kartun dari kecik hingga sekarang,semua kartun aku minat janji kartun..tapi kartun paling suka dragon ball.

Cik Azizah said...

ngee~~ minat juga kartun2 ni lebih2 lagi duduk gan budak2 memang layan tengok sekali..hehe

LiNda said...

dari kecik memang suke gile dengan kartun tom & jerry..abah linda pun minat gile..anak beranak tengok katun..hehe

MawardiYunus said...

saya suka katun atashinci :P

.: iEyLa :. said...

i suke sangat2 upin ipin..hihi

LaLa mhdnor said...

sgt minat upin ipin...
ade je kerenah dorang tu :D

Atie iskandar said...

upin ipin comel, doremon best, 1 lagi atasinchi. kat tv3 kol 6stgh stiap isnin xsilap. best gile!

CekbOlat-bOlat said...

tgok semua ! uhurhurhur

pling best sinchan !

Saddila said...

kita suka tom and jerry. awesome gila bila tgk dgn pakwe. ehh? :))

! Belog She Alai ! said...

hahhaha..er pulak suke sin chan n tom n jerry...mesti gelak habis lah..:D

♥AieN ChoiN♥ said...

suker tengok scooby doo..hehehe.. :)

Cik tikah said...

cik tikah suka katun teletubbies :D

Faidhatul Arfah said...

follow u hee :)

Ayie Abas said...

kartun popaye tak ada ker aida?

ayie skrg selain boboiboy dan upin&ipin....ayie suka juga tgok kartun pd zaman dahulu di tv al hijrah dan bola kampung di tv9...memang kartun tempatan skrg berkualiti tinggi.^__^

dulu suka juga kartun keluang man, anak2 sidek dan usop sontorian

Rapunzel Cikilolo said...

dulu aku sanggup download kartun tom and jerry la :)

aswadz said...

sumer kartun ni aku tengok. maklumlah, aku kan layan anime. so kartun ni adalah wajib utk dilayan.

ShahzCudin said...

dulu x suke spongebob sbb xphm BI tp start suke bile tgk citer dlm BM kt tv9..

aisya said...

tom and jerry! hehe

Azhafizah[フィザ] said...

Fiza suka kartun macam kak aida jugak.boboboy,upin ipin,shin chan and sponge bob..character comel dan citer pun best!

xila riston said...

suka ogy & cokroch dan semua katun bisu. erkk

Gadis mutiara_Solehah said...

semua best.. detective conan lagi syok ^_^

bdk johor said...

wa minat tom & jerry. minat giler! hahaha..

Diyana Norman said...

hahahah... same lah! tp tm n jerry suke yg lama jek... yg baru tak best!

shida'R said...

tom n jerry fuhh...mmg shida layan smpai 2 3 jam tau..hehee..

misyamissyou said...

suka kim possible..huhu

Catatan_Su said...

suka semuanyaaaaa....

Nonie said...

nonie paling suka tgk dragon ball!!hahaha.
rsanya dr kecik lg follow.bila besar pun msih ade lg.lama jgk bertahan..hehhe ^_^

C i k P i p i T e m b a m said...

ogy and the cockroaches ! hahaha

Mohd Norafzal said...

saya suka Voltron!!

cik Kartun said...

<-- knpa kartun yg nie tak tercalon?? @_@

NURULHANIF said...

anak akka suka boboi boy.. cute je..

naiemah_ramli said...

CRAYON SHINCHAN ^_^
naiemah mmng suka gila ngn shinchan ni ^_^

O CIKTEDDY said...

scooby doo!huhu

Aida Omar said...

@Haruno Hana 하나 Anime macam detective conan? hehe..

Aida Omar said...

@ChaCha lagi2 watak lilo and stich :P

Aida Omar said...

@yusuflaili(Goku) wasalam.. dragon ball memang terbaik, suka jugak tgk.

Aida Omar said...

@Cik Azizah orang tua pun duduk melayan sama eh jijah..haha. baru awek muda :P

Aida Omar said...

@LiNda lagi best sampai abah pun tgk sama.. aida pun siap beli cd kot citer dia. hehe

Aida Omar said...

@MawardiYunus atashinci yang comey ^^

Aida Omar said...

@.: iEyLa :. kan? kan? sangat comey dan nakal..

Aida Omar said...

@LaLa mhdnor itu le pasal.. nakal tak kena tempat tapi lawak dan cute..hehe

Aida Omar said...

@Atie iskandar tudia semua layan..hehe. atashinci pun comey..

Aida Omar said...

@CekbOlat-bOlat shinchan pun macam upin ipin nakal..heee

Aida Omar said...

@Saddila aikkk...hahaha.. gila romantik dila.

Aida Omar said...

@! Belog She Alai ! gelak sorang pun boleh tgk depa kan? ahaha..

Aida Omar said...

@Cik tikah serius lama kot tak tgk teletubies.. kuning, merah dengan biru..haha

Aida Omar said...

@Faidhatul Arfah follow u back.. tq dear :)

Aida Omar said...

@Ayie Abas yang nie popular je kot ayie.. hehe. popeye pun best kan.. betul2 tempatan punya kartun sangat berkualiti.. saladin hari tu pun best..usop sontorian dengan keluang man lagu dia best. :P

Aida Omar said...

@Rapunzel Cikilolo haha.. aida beli cd buat koleksi. downloads tak de internet. ahahah

Aida Omar said...

@aswadz anime ape yang aswadz suka?

Aida Omar said...

@ShahzCudin haha..nasib dia tukar subtitle erk.. pandai2..

Aida Omar said...

@aisya yeah!! hidup tom and jerry :P

Aida Omar said...

@Azhafizah[フィザ] kan fiza kan.. semua yang fiza sebut tu pun akak layan. comey dan menghiburkan..

Aida Omar said...

@xila riston hahaha.. TV9 dihatiku.. lipas tu memang best lawak xila. Gelak2 aida tgk.. haha

Aida Omar said...

@Gadis mutiara_Solehah yes2 tak pernah miss lagi tgk citer conan.. syok penyiasatan.

Lady Jaja said...

suka tomato man ngan keluang man... hahahaha ^__^

Aida Omar said...

@bdk johor hehe.. padan la dia masuk carta ramai minat ha. :)

Aida Omar said...

@Diyana Norman a'ah betul2.. yang baru tu cam serabut sikit.

Aida Omar said...

@shida'R nie mesti shida tgk sebelum tido eh? kalau tak, tak leyh tido.. haha :P

Aida Omar said...

@misyamissyou kim possible aida tak tgk lagi..huhu..

Aida Omar said...

@Catatan_Su yezza!! kesemuanya best :)

Aida Omar said...

@Nonie dragon ball dulu org siap jadikan trend lagi.. kalau lelaki kat buku penuh lukisan dragon ball..haha

Aida Omar said...

@C i k P i p i T e m b a m aida pun suka citer tu cuma sejak dua menjak nie cam xde je..huhu

Aida Omar said...

@Mohd Norafzal alamak tok tak pernah layan lagi citer tu.

Aida Omar said...

@cik Kartun hahaha..belum lagi ramai peminat la tu :P

Aida Omar said...

@NURULHANIF sama la dengan aida anak2 akak tu.. malu seyh.. org tua tgk. hehe

Aida Omar said...

@naiemah_ramli sebab dia comey cam naiemah :P

Popkorn said...

tomatoman x de ke?

Diana said...

paling suka spongebob...hihi

HUNTER CANNOT DETECT said...

lama x tgok katun keluang man..

Aida Omar said...

@Popkorn alahai korn tak tersenarai lah pulak.. huhu

Aida Omar said...

@Diana kan sejak dah tukar malay nie lagi suka.. hehe

Aida Omar said...

@HUNTER CANNOT DETECT tula mana ntah perginya.. kartun anak2 sidek pun tak de dah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar