MISTERI KERTAS BERTABURAN

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

Semalam di KARAK highway berlaku satu kejadian 
dimana kertas pelbagai rupa dan warna bertaburan di sepanjang lebuhraya tersebut
dimana terdapat beberapa penunggang motosikal terpaksa memberhentikan kenderaan mereka kerana 
kertas-kertas itu terbang satu persatu ke arah mereka
bagi pengguna kereta dan lori pula ada yang membunyikan hon tanda memprotes cara kertas-kertas ini di terbangkan, dan ada yang juga yang membuka cermin dan memaki hamun dengan pelbagai kata-kata kesat.

HANTU

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

Korang mesti tahu kan apa itu HANTU
hantu itu syaitan
syaitan itu makhluk tuhan
bukan makhluk tuhan paling seksi ea..

sekarang ini musim cerita hantu agaknya kan? iklan saja bersepah-sepah versi seram nie
dengan cerita senjakala, seru, karak 
macam-macam lah
budak-budak pun takut nak pergi tandas malam-malam
bukan cakap budak saja, bapak budak pun ada yang takut

SUAIKENAL 1 : SAHABAT FROGGIE


Rakan yang ke 1 : Cik Eintan Nurfuzie

Blog nya simple, warna background yang lembut, tak serabut, salah satu blog yang tak memerlukan button TOP, header yang juga simple dan blog nya juga mudah untuk loading bagi orang yang pakai burukband macam saya.
Cik eintan nurfuzie ini juga peramah orangnya, banyak kali juga dia balas jejak saya. Entry nya yang buat saya tertarik ialah CARA BUNUH DIRI YANG POPULAR DI INDONESIA
Mempunyai follower seramai 220 orang


Rakan ke 2 : Izara

2 HARI TERAKHIR DI HOSPITAL BESAR KUALA LUMPUR. INI BUKAN TINGKAH LAKU SOPAN

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

Sudah 5 hari kakak kesayangan ku berkampung di Hospital Besar Kuala Lumpur
kerana demam denggi, 3 hari sebelum itu suaminya terlantar di hospital yang sama, juga disebabkan demam denggi.
 selama itu juga sudah berbotol-botol air dimasukkan ke dalam badan kakak ku, begitu juga darah, yang diambil sehari lebih kurang 3 kali
selama itu juga jiran-jiran se wad bertukar-tukar berbagai-bagai bangsa dan agama,
dan berbagai-bagai penyakit dapat dilihat
dari kritikal, separa kritikal hingga ke sederhana

TUTORIAL : CARA TUKAR EMAIL YAHOO KE GMAIL

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

dengar khabar blogger akan menutup atau men 'deleted' blog yang menggunakan
email yahoo ketika sign in blog
betul atau tidak itu kurang pasti pula
untuk langkah berjaga-jaga
sebelum menangis tak berlagu nanti kan
lebih baik kita tukar awal-awal
kan? kan?

TRAGEDI BAWAH TAYAR

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

pernah dengar ayam penyet?? pernah makan?
sedap tak?
tapi saya rasa entry kali ini lagi sedap dari ayam penyet sebab ia betul-betul
PENYEK!!! KETEPEK!!

PROMOTE BLOG ALEH SI KAKI ALIEN

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

Entry ini saya gam selama seminggu

ENTRY TERBARU
SILA SCROLL KE BAWAH

sedikit kekecewaan berlaku sebab entry promote saya dahulu sudah di deleted oleh pihak blogger

Saya MEMOHON sesiapa sahaja yang datang ke blog saya ini 
dan yang telah membaca entry telah di gam ini 
diharapkan mereka dengan senang hati ringan tangan 
FOLLOW rakan blogger kita
iaitu 

AL-FATIHAH..PERGINYA SEORANG BLOGGER

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera

telordibasuh.blogspot.com

dapat berita ini dari blog PUCHEH petang tadi

dari blog PUCHEH sahaja tentu ramai yang tahu bahawa owner blog telordibasuh.blogspot telah kembali kerahmatullah hari ini

AL-FATIHAH

SIAPA BUAT SAHABAT SAYA BEGINI??

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

Malam ini saya dikejutkan dengan dua berita 
yang agak kurang selesa untuk melalui nya
sangat geram bila mengenangkan nya 
kalau memang la ada yang dengki dengan mereka
apa yang dibuat itu bukan jalan yang terbaik

DEMAM DENGGI MENYERANG!!

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

Update entry di awal pagi

Kakak, Abang Ipar dan anak buah saya demam
sudah 4 hari berlarutan
semalam mereka bertiga ke hospital
untuk membuat ujian darah
dari mereka bertiga cuma 
abang ipar saya sahaja yang di tahan di wad
kerana disyaki demam denggi

BLOG PALING SIMPLE TAPI BEBAS

Assalammualaikum & selamat sejahtera



Sudah siap segala kerja, penatnya masih terasa..
berjalan menuju ke rumah sendiri 
menyajikan satu perjalanan yang amat mengasyikkan 
yang dapat menenangkan hati, mata dan minda

TUTORIAL : MEMBUAT PAGE LIST (2)

Assalammualaikum & Selamat sejahtera 

Tutorial ini di minta oleh Ms. Littlewing, lama juga lah sis ini mintak. 

Maaf sis agak busy sikit minggu ini

Hope sangat membantu sis  =)

CUBA TENUNG MATA MEREKA

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

Dari kerana mata 
yang mempunyai kuasa
oh aku tergoda, aku tergoda terkecewa

Benar kata orang dari pandangan mata sahaja
hati menjadi tak keruan
boleh buat orang jatuh hati

tapi kali ini saya cabar korang semua 
Cuba tenung mata mereka digambar ini
rasa-rasanya tergoda tak?

TUTORIAL : CARA MEMBUAT AYAT BERGERAK DI TAB


tutorial untuk emilyaqamelia

Dalam print screen nie memang la korang nampak tak bergerak kan? senang cita contohnya korang tengok je kat tab untuk blog saya itu

TUTORIAL : MEMBUAT PAGE LIST

PAGE LIST

Tutorial ini di minta oleh CJCELL

MASIH INGAT TRAGEDI HIGHLANDS TOWERS??

KENANGAN PAHIT SEBELUM NEGARA MALAYSIA PESAT MEMBANGUN

masih ingat lagi tentang kejadian ini?
yang berlaku pada tahun 1993
bagi yang belum lahir lagi of coz lah kan gerenti tak ingat
haha

korang layan la gambar dan maklumat dari kejadian ini

ADAKAH OSAMA ADALAH OBAMA

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

tengah tak ada kerja tadi YM dengan kawan-kawan kejap
depa ramai-ramai suruh saya pi tengok video kat youtube
depa punya semangat siap bagi link bagai lah dekat saya
terima kasih dear semangat anda sangat berbaloi-baloi

ingat video pasai apa, rupanya pasai ini

.
.
.
.

TUTORIAL : CURSOR CIPTAAN SENDIRI

Dibuat atas permintaan sahabat saya mieszrieyna

cursor rekaan sendiri..dah nama pun rekaan sendiri so rekaannya bergantung pada anda sendiri ea?
contoh macam saya punya ini


dalam proses nie korang kena ada photoscape, kalau tak ada sila downloads ya..atau apa sahaja jenis software korang yang biasa korang guna untuk edit-edit gambar ini. 

edit dulu gambar apa yang korang nak letak, patung, doodle, just nama sahaja, ikut kreativiti korang, gambar korang pun boleh.

CONTOHI LAH MEREKA..USAHA TANGGA KEJAYAAN!!

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

setelah puas merepek dengan entri yang lepas
kini saya kembali pada yang asal 
BERTUKAR!!

Saya sangat tertarik dengan gambar-gambar ini 
sangat teruja melihat usaha mereka

AKU SUKA MAKAN KATAK..DAGING DIA MANIS!

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

Dekat tempat aku hujan dari petang tadi sampai sekarang ini
bila hujan kawan aku yang sekor ini selalu bawak geng dia menyanyi
betul-betul tepi rumah aku 
macam-macam lagu boleh dengar
ong sini ong sana

LEBIH BAIK DIAM DARI MENINGGI DIRI

Assalammualaikum & Selamat sejahtera

hari ini aku bagi kau cakap puas-puas
kau cakap lah dari A to Z aku tak bangkang
kau cakap yang kau sorang boleh handle beratus-ratus orang
kau cakap kau tahu itu kau tahu ini
kau ada cakap lagi yang kau berkebolehan dalam pelbagai bidang
kau cakap aku buat itu, buat ini banyak yang salah
cara orang itu, cara orang ini di mata kau tak profesional
semak kau kata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Small Cute Green Pointer
 

Copyright © 2013 Reserved to Diari Si Froggie Design by Aida Omar